lunes, 12 de marzo de 2012

LA MOTXILLA. Un dia a una aula d'Educació Infantil


CONCEPTE D'INFANT

Primerament, esmentar que de primeres pareix "fàcil" definir el que és un infant, però quan m'he parat a pensar que era tot el que podia dir envers aquests estic segura que no ho és. Degut això, he intentat llegir diverses pàgines web d'interès i he recuperat alguns apunts d'anys passats per a poder guiar-me. 

Desprès de llegir informació diversa penso que, per definir un infant no hem d'oblidar l'evolució històrica que ha seguit el concepte d'infant dins la nostra societat, donat que aquest ha anat passant per diverses concepcions. Anteriorment, tan sols es pensava en ells com a projectes d'adults sense tenir en compte cap tipus de dret: treballaven de molt joves, ajudaven a casa, no anaven a l'escola.... és a dir, eren adults en miniatura.

Amb el temps, la concepció d'infant ha realitzat un canvi radical. En aquesta nova concepció positiva de l'infant, ja es considera que presenta unes característiques pròpies i diferents als adults; s'entén que no pot realitzar un desenvolupament integral tot sol; que necessita del recolzament d'altres persones per a ser autònom, per ser capaç de prendre les seves decisions...

Desprès d'aquesta introducció, podem començar a fer una definició del que avui en dia és un infant.   primerament realitzaré un guió dels ítems més identificatius per a així desprès passar a fer una definició final.

  1. Pel que fa a la franja d'edat dir que un infant és aquella persona humana que encara no ha arribat a la pubertat. 
  2. Durant la seva vida requereixen una sèrie d'aprenentatges els quals aniran adquirint amb l'ajuda de les persones properes a ells (pares, mestres, família...). Aquestes persones no s'encarregaran tan sols de l'aprenentatge dels infants, sinó que hauran de proveir a l'infant d'afecte i seguretat, d'afavorir un creixement integralment.
  3. Posseeixen uns drets específics. A 1924 es va elaborar la Declaració dels Drets dels Infants, recolzada per l'ONU.
Per tant, podem dir que un infant és aquell ésser humà que no ha arribat a la pubertat i que té uns drets específics. A més a més, necessita d'una persona capaç per poder desenvolupar-se en tots els sentits (a nivell psícic, físic i  emocional). 

Imatge

No hay comentarios:

Publicar un comentario