miércoles, 2 de mayo de 2012

Projecte de millora

El nostre projecte de millora de centre es basa en el espai exterior d'aquest. No vam ser nosaltres les que vam escollir aquest ja que al elegir aquest centre ja se'ns informava que el projecte de millora havia d'anar per aquest camí. Així mateix dir que és una proposta encertada ja que el pati és pobre en recursos i no ofereix moltes possibilitats de joc als infants. 

Al començar les nostres pràctiques vam parlar amb la directora del centre i aquesta ens va deixar caure que no volia unes propostes impossibles de dur a terme degut al seu elevat cost i que a més li agradaria que el material fos no estructurat.

Per tot això, la meva companya i jo vam estar cercant idees per Internet, a llibres i revistes. Hem trobat molta informació a la revista Infància, a llibres com: Rincones de juego 0-6, El juego simbólico, Entramados .... 

Tots els materials que proposem son no estructurats, hi ha tant materials reciclats com materials de la natura. El nostre objectiu serà anar introduint una proposta per setmana, així podrem vorer la seva reacció als nous materials. 

A continuació deixo una presentació de les idees que tenim pensades per a la millora del pati. Aquestes se les hem mostrat a la directora del centre i li pareixen ideals. 

Pel que fa a les jardineres dir que ens interessa fer-ho ja que així els infants poden realitzar accions que no estan avesats a fer en aquest espai i que els ajudarà a fer nous descobriments: sembrar, plantar, regar, olorar, comparar... Volem unes plantes que faixin el seu procés de creixement durant el curs, amb diferents aromes, colors, tipologies...

Envers la cortina de teles, ens pareix interessant ja que estem creant un espai misteriós per l'infant. Aquest ofereix als infants la possibilitat de desorientar-se, la recerca de referències, la sorpresa de lo desconegut, poder aparèixer i desaparèixer...

Dir que esperem que puguem introduir la majoria d'aquestes propostes. Sabem que comptem amb dificultats econòmiques però intentarem que sigui un projecte viable cercant la majoria dels materials de manera gratuita i demanant la col·laboració dels pares els quals destaquen al centre per aquest fet. A més a més, també haurem d'anar amb compte envers els materials que introduïm és a dir: que no siguin perillosos per a l'infant, que siguin resistents a l'aigua i al pas del temps...


LAGUIA,MJ i VIDAL,C. Rincones de actividad en la escuela infantil (0-6 años). Editorial Graó, Biblioteca infantil núm.26 (Barcelona, 2008)

RUIZ DE VELASCO GÁLVEZ, A i ABAD MOLINA, J. El juego simbólico. Editorial Graó, Biblioteca infantil núm.31 (Barcelona, 2011)

No hay comentarios:

Publicar un comentario