viernes, 13 de abril de 2012

Una bona pràctica del centre

LA INTERCULTURALITAT

Aquesta "bona pràctica" que he escollit es duu a terme a tot el centre. Dir que no es tracta d'una activitat realitzada a una única sessió, sinó que són el conjunt d'activitats que es realitzen al llarg del trimestre i que formen part del projecte d'aquest: La interculturalitat. Així mateix, destacaré l'activitat principal: La maleta viatgera.

Aquesta, es duu a terme a tots els nivells educatius del centre, en agrupació de gran grup. Els horaris solen variar depenent de la disponibilitat dels pares i de la mestra. Dir que tots els infants són importants en aquesta activitat i cadascú aporta coses interessants.

La maleta viatgera consisteix en que un dia, un dels infants juntament amb els seus pares, conten a la classe la seva història: quina és la seva procedència, qui són els seus avis, d'on són, quines coses interessants ens poden contar d'allà on viuen o han viscut ...  i a més, porten una maleta de la qual treuen objectes relacionats amb el que ens han estat contant. 

Els objectius d'aquest projecte són els de reconèixer elements d'altres cultures, experimentar amb aliments procedents d'altres llocs del món, fer que l'alumnat reconegui i accepti altres cultures, fer que els infants d'altres procedències es sentin com a casa ... 

L''equip docent, està molt satisfet donat que a més que els infants han adquirit aprenentatges significatius, els pares han col·laborat molt en aquesta tasca, fent així que aquestos aprenentatges hagin set assolits de manera vivencial, cosa que sol ser bastant difícil de tenir accés. 

A continuació vos mostraré exemples d'aquesta bona pràctica: 



La família d'en Nico prové de Galícia, així que la seva mare ens ha cantat una cançó de falda gallega. Aquesta s'anomena Pousa, pousa. Ens ha agradat molt i l'hem escoltat amb les orelles beeeeeen obertes!





La mare i l'àvia de na Ainhoa són de Madrid així que desprès de contar-nos la seva història ens han cantat i ballat un "chotis". Ho han fet la mar de bé! L'àvia té molt bona veu i ens ha deixat impressionats. 









Na Sonia que és d'Eivissa, junt amb la seva mare, ens han ensenyat objectes eivissencs així com: les espardenyes de pagesa. I també ens han mostrat amb quin material s'elaboren. A més a més, ens han porat una full gran d'aloe vera!







Na Alma també és d'Eivissa, però ella ens ha mostrat coses diferents! S'ha vestit de pagesa així hem pogut aprendre quin és el vestit típic eivissenc. També ens ha portat dolços típics d'Eivissa: ensaïmada, graixonera... Tots n'hem menjat, que booooo, hmmmm!!!






La mare d'en Raúl és d'Andalusia així que ens ha mostrat el ball típic d'allà: les sevillanes!! Nosaltres també ho hem intentat. Què divertit !!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario